Biblioteca Județeană îmbrăcată în foiță de aur

0
66

Au început lucrările de restaurare
Președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu a efectuat o vizită de lucru la sediul Bibliotecii Județene “Vasile Voiculescu” Buzău unde au început lucrările de modernizare a instituției. Aici se vor realiza lucrări de consolidare și hidroizolație a clădirii, lucrări de restaurare şi remodelare a plasticii faţadelor, lucrări de restaurare la interior și exterior și lucrări de reabilitare a principalelor rețele de utilități. Pe lângă toate acestea s-au prevăzut și achiziții de echipamente pentru desfășurarea activităților de marketing și promovare turistică a obiectivului restaurat.
Ca noutate, va urma să fie amenajat un spațiu multimedia specific realității augmentate, care, cu ajutorul tehnologiilor de ultimă oră va permite vizitatorilor bibliotecii să imerseze într-un univers cultural, turistic și social cu deosebit.
Turul fizic și virtual al clădirii de patrimoniu va reprezenta elementul cheie într-un astfel de circuit arhitectural, constructiv, istoric, funcțional, acesta concentrând peste 80% din din complexul de activități ce se vor desfășura permanent în spațiile clădirii de patrimoniu. Instituția avea nevoie urgent de reparații având în vedere gradul ridicat de degradare.
Tuturor spațiilor din clădirea de patrimoniu le va fi atribuită o destinație, corelată cu o destinație avută de-a lungul timpului iar aceste spații vor fi dotate și amenajate corespunzător, cu mobilier de expunere pentru punerea în valoare a manuscriselor, cărților rare sau a colecțiilor deosebite și vor fi prezentate filme documentare.
Valoarea totală a proiectului este de 19.4 milioane de lei iar durata de execuție a fost stabiliă până în data de 31 decembrie 2023.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ