Biblioteca Judeţeană se mută la Muzeu! Lucrările de modernizare vor dura 3 ani

0
291

Drumul cititorilor buzoieni către cea mai mare bibliotecă din judet se va schimba în curând. Asta pentru că autoritătile vor da startul lucrărilor de modernizare la Biblioteca Judeteană iar întreg fondul de carte va fi mutat în două spatii aflate pe Bulevardul Nicolae Bălcescu.
Recent, consilierii județeni au aprobat în cadrul unei ședințe extraordinare, proiectul privind consolidarea, restaurarea și dotarea Bibliotecii Județene ”Vasile Voiculescu” Buzău. Lucrările de modernizare nu vor putea începe înainte ca întreg fondul de carte să fie mutat din actualul imobil. Consiliul Judeţean a găsit soluţii în acest sens iar cărţile vor fi depozitate în două spaţii aflate pe Bulevardul Nicolae Bălcescu.
Astfel, în următorii trei ani, cititorii vor merge sa imprumute carti din sediul Muzeului Județean.
Valoarea investiției se ridică la 18 milioane de lei iar durata pe care se vor derula lucrările a fost stabilită la 40 de luni. Consiliul Județean Buzău va suporta 2 la sută din întreaga investiție reprezentînd cofinanțarea proprie în proiect în cuantum de aproximativ 344.000 lei, restul va fi acoperit din fonduri europene.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ