BIBLIOTECA, LA MALL

0
186

Biblioteca Județeană se mută la mall. Noul spațiu în care va fi depozitat fondul de carte a fost amenajat și împărțit în săli, urmând ca zilele următoare primele volume să ajungă în spațiul din incinta unui centru comercial. Procesul de mutare a cărților va dura aproape 6 luni, timp în care iubitorii de lectură din Buzău nu vor putea închiria nicio carte.
Biblioteca Județeană a preluat, marți, noul spațiu în care își va desfășura activitatea în următorii ani, pe perioada reabilitării cu fonduri europene și a monitorizării proiectului. Noul spațiu, situat în incinta unui centru comercial, a fost amenajat de către societatea care a oferit spre închiriere spațiul, în colaborare cu conducerea Bibliotecii Județene, pentru a corespunde din toate punctele de vedere desfășurării activității unei biblioteci.
Vechea locație a Bibliotecii Județene ”Vasile Voiculescu” se va închide pentru public, începând de luni, oamenii având totuși posibilitatea să înapoieze cărțile împrumutate. După închiderea pentru public, va urma un procesul de împachetare și apoi de mutare a fondului de carte și al mobilierului, mutare care va fi asistată de o firmă de consultanță, care va decide ritmul în care cărțile vor ajunge în noua locație. Se estimează ca mutarea propriu- zisă va dura 5-6 luni, timp în care Biblioteca nu-și va putea desfășura activitatea obișnuită.
Amenajarea a fost făcută pe cheltuiala proprietarului, care a prevăzut inclusiv o sala de mese pentru angajații instituției și care va pune la dispoziția Bibliotecii Județene și un dispozitiv de igienizat cărți, proces prin care vor trece toate volumele care vor fi mutate din sediul ce va fi reabilitat.
Pentru noul locație în care va funcționa Biblioteca Județeană, Consiliul Județean a închiriat un spațiu în incita unui centru comercial pentru care va plăti lunar aproximativ 10.000 de euro. Spațiul pus la dispoziție de către proprietar este de 1.300 metri pătrați și corespunde din punct de vedere al utilităților necesare.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ