BIBLIOTECA, MUTATĂ CU AJUTORUL ARMATEI

0
79

Fondul de carte al Bibliotecii Județene va fi mutat din actuala clădire într-un spațiu comercial, unde instituția va funcționa în următorii ani, cât vor dura lucrările de reabilitare a sediului instituției. Însă mutarea fondului de carte este un proces anevoios, care trebuie făcut treptat. Așa că autoritățile județene au decis să apeleze la ajutorul Armatei pentru mutarea cărților dintr-o locație în alta.
De luna viitoare, fondul de carte al Bibliotecii Județene situate pe Bulevardul Unirii va fi mutat într-un centru comercial din nordul municipiului Buzău. Însă procesul de mutare este unul anevoios , care trebuie făcut treptat și cu multă atenție pentru a nu se produce și alte pagube actualei clădiri care poate ceda oricând odată cu eliberarea spațiului. Din acest motiv, reprezentanții Consiliului Județean Buzău au decis să apeleze la ajutorul Armatei pentru a muta miile de cărți dintr-o locație în alta.
Până luna viitoare, proprietarul centrului comercial trebuie să amenajeze locația unde va funcționa Biblioteca Județeană ”Vasile Voiculescu”. Deocamdată autoritățile județene nu au avansat un termen legat de perioada în care instituția de cultură va funcționa în noua locație.
Pentru această nouă locaţie a Bibliotecii Judeţene, Consiliul Judeţean va plăti chirie lunară 3,9 euro /mp, precum şi o taxă de servicii (utilităţi, întreţinere, intervenţii tehnice ) în cuantum de 4,6 euro/mp/lună. Plata chiriei se asigură din bugetele anuale proprii ale judeţului Buzău.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ