BÎGIU ACHITAT ÎN DOSARUL „MITĂ LA INTERNE”

0
185

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie l-au achitat astăzi pe fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Buzău, Cristi Bîgiu, în dosarul de spălare de bani în care a fost judecat şi fostul ministru de Interne Cristian David, dar şi omul de afaceri buzoian Gheorghe Doloiu. Acesta a fost la rândul lui, achitat de completul de judecată. Decizia nu este definitivă şi poate fi atactă cu apel.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis astăzi printr-o sentinţă, pronunţată după mai multe amânări, să nu-l condamne pe fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Buzău pentru spălare de bani, infracţiune pentru care a fost trimis în judecată în dosarul „Mită la Interne”. De acuzaţii a scăpat şi omul de afaceri Gheorghe Doloiu, judecat în acelaşi dosar şi care, de asemenea a fost achitat.

În unanimitate, completul de judecată de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis:

“Achită pe inculpatul Doloiu Gheorghe (….) pentru infracţiunea de spălare de bani, achită pe inculpatul Bîgiu Marian Cristinel (….) pentru infracţiunea de spălare de bani. Ridică măsurile asigurătorii instituite asupra bunurilor mobile şi imobile proprietatea inculpaţilor Doloiu Gheorghe şi Bîgiu Marian Cristinel.(…) Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea copiei minutei pentru procuror şi inculpaţi”

Judecătorii Instanţei Supreme i-au condamnat, însă, la închisoare pe Cristian David şi Roger Niţescu. În dosarul,,Mită la Interne”, fostul ministru Cristian David a fost acuzat de Direcția Națională Anticorupție că ar fi primit mită. În același dosar au fost judecați Gheorghe Doloiu, Valeriu Roger Nițescu (fostul șef de cabinet al lui David) și Cristi Bîgiu, prefect al județului Buzău la acea vreme.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au constatat că, în calitate de ministru al Internelor și Reformei Administrative, în cursul anului 2007, prin intermediul lui Valeriu Roger Nițescu, Cristian David a pretins și primit suma de 500.000 de euro de la Adrian Mladin, fostul primar din Jilava, beneficiar al unor drepturi litigioase pentru 15 hectare de teren în Buzău. Adrian Mladin a cumpărat drepturile litigioase de la proprietarul de drept. În acest sens,  Cristian David a luat legătura cu Bîgiu, prefect al judeţului Buzău la acea dată, solicitându-i ajutorul în această problemă.(Laurenţiu Marinov)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ