Bilete puţine pentru pensionari care vor la mare! Mii de cereri, bilete de tratament insuficiente

0
121

Casa Judeţeană de Pensii Buzău dispune de puţine bilete de tratament valabile în staţiunile aflate pe litoral deşi numărul cererilor depăşeşte cifra de 3000. Motivul, parte din hotelieri nu au semnat contracte cu Casa Naţională de Pensii iar biletele alocate de instituţie sunt mult prea puţine în comparaţie cu cererea. Drept urmare, faţă de alţi ani, disponibilitatea autorităţilor de a trimite pensionari la tratament în staţiunile de la mare este şi mai mică.
Numărul total al biletelor de tratament alocate judeţului Buzău pentru anul 2017 sunt pe jumătatea cererilor venite din partea potenţialilor beneficiari. Numărul scăzut se datorează faptului că, pînă în momentul de faţă, un număr consistent de hotelieri nu au semnat contracte cu Casa Naţională de Pensii şi prin urmare instituţia dispune doar de locuri disponibile în staţiunile propii. O veste proastă pentru pensionarii care îşi doresc să meargă la tratament în staţiunile de pe litoralul Mării Negre, cel puţin în momentul de faţă, deoarece majoritatea biletelor care se alocau pe litoral erau contractate cu societăţi private.
Casa Judeţeană de Pensii Buzău dispune de cîteva locuri disponibile la Saturn şi Techirghiol dar sunt mult insuficiente. Pentru cele două staţiunii instituţia alocă în acest an cîte 4 bilete de fiecare serie. Astfel, în perioada iunie – august, pot fi eliberate doar 48 de bilete de tratament în contextul în care aproape 3000 de cereri sunt înregistrate pentru litoral.
Doar semnarea contractelor cu hotelierii privaţi ar putea scoate Casa Judeţeană de Pensii din criza de bilete. În prezent numărul cererilor pentru staţiunile de pe litoral venite din partea pensionarilor este infim în comparaţie cu biletele disponibile.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ