BLACK FRIDAY, CUMPĂRĂTURI ȘI CAPCANE

0
81

„Vinerea neagră” se apropie cu pași repezi. Cum mulți buzoieni aleg să cumpere și din magazinele virtuale, Poliția informează asupra infracțiunilor care pot fi comise în mediul online și-i avertizează pe cumpărători să fie atenți atunci când aleg această modalitate de shopping.
„Fiți vigilenți la cumpărăturile online!”, „Atenție la neatenție!” sunt câteva dintre sfaturile utile pe care Poliția le transmite cumpărătorilor care aleg mediul online. Infracțiunile online au devenit destul de dese și în acest gen de infracțiuni sunt implicați nu doar infractori individuali, ci și grupări de crimă organizată. De asemenea, există și riscul conexiunii cu alte infracțiuni precum phishing, atacuri informatice, crearea și utilizarea unor site-uri web și conturi pe rețelele de socializare în scopul săvârșirii de infracțiuni.
Black Friday se organizează în 15 noiembrie, însă este foarte posibil ca în România să aibă loc două perioade de reduceri, prima pe 15 noiembrie și a doua pe 29 noiembrie, care se pot extinde pe perioada ambelor weekend-uri sub numele de Black Weekend 2019. Conform tradiției americane, Black Friday este în ziua de după a patra joi a lunii noiembrie. „Vinerea neagră” este un eveniment cunoscut , fiind ziua cu cele mai mari reduceri din an. Mii de companii din România, dar și branduri străine sau românești vin cu oferte de Black Friday, iar reducerile de prețuri ajung până la 80-90%. Ofertele sunt dintr-o gamă largă de domenii: electrocasnice, cosmetice, bijuterii, îngrijire personală, componente IT, fashion, bricolaj, vacanțe, bilete de avion.
Deși Black Friday vine cu oferte tentante pentru cumpărători, se găsesc și capcane, mai ales în mediul online, unde plata cumpărăturilor se realizează cu cardul. Dincolo de oferte, de prețurile scăzute sau varietatea produselor, cumpărătorii pot fi ușor prinși în capcanele infratorilor online. Buzoienii, întrebați care e modalitatea pe care o preferă atunci când fac cumpărături, au spus, în mare parte, că preferă fizic, sunt și persoane care aleg cumpărăturile online. Aceştia spun că sunt mai vigilenți când vine vorba despre acest mod de a cumpăra.
Cumpărăturile online au cunoscut o ascensiune în ultimii ani, iar Black Friday vine cu multe oferte tentante și game largi de produse din diferite domenii. Înainte de a le cumpăra online, este bine să ne luăm o serie de măsuri de precauție atât pentru a ne bucura de produsul dorit, cât și pentru a nu ajunge victima unei infricațiuni online.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ