BLOCAJ TOTAL ÎN NUMIREA PREFECTULUI

0
34

Numele viitorului prefect al judeţului Buzău rămâne incert, după ce favoritul pentru ocuparea postului, liderul PLUS, Mihai Moraru a renunţat la candidatură. Retragerea acestuia vine pe fondul unor acuzaţii grave la adresa partenerilor de alianţă de la USR, despre care acesta susţine că i-ar fi blocat ascensiunea către Casa Albă. În acelaşi timp, Moraru şi-a înaintat demisia din funcţia de preşedinte al organizaţiei PLUS Buzău.
Scandal de proporţii în sânul alianţei URS PLUS de la Buzău, după ce funcţia de prefect al judeţului a revenit, în urma negocierilor de la Bucureşti, celor de la PLUS. Cotat cu cele mai mari şanse pentru ocuparea celei mai înalte funcţii de la Casa Albă, Mihai Răzvan Moraru a renunţat la candidatura pentru şefia Prefecturii, dar şi la cea de preşedinte PLUS Buzău. El îi acuză pe partenerii de alianţă de la USR că au făcut tot posibilul pentru a bloca numirea sa în funcţia de prefect. Moraru susţine că cei de la USR Buzău au transmis către Biroul Naţional PLUS un memoriu, în care se cere excluderea sa din PLUS și respingerea candidaturii pentru Prefectură.
Motivul ar fi unul de familie ce l-ar viza pe fratele politicianului, care în urmă cu mulţi ani ar fi avut probleme cu legea.
În replică preşedintele USR Buzău, Irinel Cârstea recunoaşte că organizaţia pe care o conduce a trimis un memoriu, în urma căruia nominalizarea pentru postul de prefect a liderului PLUS a fost respinsă.
În ceea ce priveşte acuzaţiile aduse de Mihai Moraru, liderul USR Buzău consideră că acestea sunt nefondate. De asemenea, Irinel Cîrstea neagă afirmaţia colegului său de alianţă cu privire la o campanie de denigrare ce l-ar fi vizat pe Moraru.
În urma deciziei de la Centru ca PLUS Buzău să desemneze prefectul judeţului, organizaţia a venit cu alte două propuneri pe lângă cea a preşedintelui Moraru. Rămâne acum de văzut cine va ocupa funcţia, în condiţiile în care preşedintele demisionar al PLUS susţine că Biroul Naţional al partidului nu a trimis nici până în momentul de faţă o poziţie asumată. În noua conjunctură, de la Bucureşti s-a cerut prelungirea termenului pentru desemnarea prefectului de Buzău, aşa că este posibil să fie depuse noi candidaturi.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ