BLOCAŢI DE POLIŢIŞTI DUPĂ ORA 22

0
312

Echipaje de poliţişti şi jandarmi au împânzit luni seară Buzăul. Forţele de ordine au oprit, după ora 22 toate maşinile pentru a verifica dacă sunt respectate restricţiile de deplasare impuse de ordonanţa militară.
Începând cu ora 22, odată cu intrarea în vigoare a restricţiilor de deplasare instituite prin ordonanţă militară, toate maşinile aflate în trafic au fost trase pe dreapta. În acest context au fost constituite aproximativ 30 de puncte de blocare, în care au acţionat peste 110 poliţişti, jandarmi şi poliţişti locali pentru verificarea modului de respectare a prevederilor ordonanţei. În acest interval, s-au suplimentat dispozitivele cu un procent de 20% față de efectivele angrenate în activităție curente.
Începând din data de 23 martie, în intervalul orar 22.00 – 06.00, pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional sau personal, persoanele sunt obligate să prezinte, la solicitarea autorităților abilitate, legitimația de serviciu, adeverință eliberată de angajator sau o declarație pe proprie răspundere și actul de identitate, după caz. Declarația pe propria răspundere poate fi completată și olograf. Măsurile de limitare a deplasărilor şi obligaţia completării unor documente justificative erau cunoscute de majoritatea celor opriţi de poliţişti.
Au fost însă şi şoferi prinşi pe picior greşit, ori luaţi prin surprindere de noile restricţii. Aceştia au fost puşi de poliţişti să completeze declaraţii pe propria răspundere în care să indice scopul deplasării.
În intervalul orar 22.00 – 06.00, la nivelul judeţului Buzău, prin dispozitivele acustice au fost transmise mesaje către cetăţeni cu privire la necesitatea respectării prevederilor Ordonanţei militare numărul 2.
În cursul zilei de luni, pe raza judeţului Buzău au fost angrenaţi în activităţi specifice peste 450 de poliţişti, jandarmi şi poliţişti locali. Astfel, în urma activităților desfășurate, au fost verificate peste 1380 de persoane, privind modul în care acestea respectă măsura autoizolării. Tot ieri au fost aplicate 56 de sancţiuni contravenţionale cu privire la nerespectarea măsurii de izolare la domiciliu, pentru nerespectarea prevederilor legate de circulația cetățenilor în grupuri mai mari de 3 persoane care nu fac parte din aceeași familie și pentru nerespectarea reglementărilor care privesc restricțiile de circulație în intervalul 22.00-06.00. Valoarea totală a sancțiunilor aplicate a fost de peste 75.000 lei.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ