BOICOT EŞUAT

0
66

Prima probă a simulării examenului de Evaluare Naţională s-a desfăşurat luni, în şcolile din judeţul Buzău, în pofida încercării de boicotare din partea sindicaliştilor din învăţământ. Protestul, ce ar fi trebuit să blocheze organizarea simulărilor nu a mai avut loc deşi, la sfârşitul săptămânii trecute, majoritatea covârşitoare a membrilor de sindicat semnase pentru participarea la boicot. Sindicatul Învăţământului Preuniversitar, acuză presiuni din partea Inspectoratului Şcolar asupra directorilor unităţilor de învăţământ din judeţ, pentru a-i determina să organizeze simulările.

Liderul Sindicatului Învăţământului Preuniversitar a oferit şi câteva exemple cu privire la profesori care au renunțat, deşi inițial au anunțat că participă la boicot. Conducerea Inspectoratului Şcolar respinge acuzaţiile şi susţine că nu poate fi vorba despre o ,,intervenție” în activitatea sindicală.

O singură şcoală din judeţ a boicotat simularea examenului de Evaluare Naţională. Este vorba despre Liceul pentru Deficienţi de Vedere. Acolo, un număr foarte mic de copii a susţinut proba, însă lucrările nu pot fi corectate din cauza protestului profesorilor.

Sindicaliştii au dorit, prin boicot, să atragă atenţia asupra faptului că angajații din învăţământ sunt nemulţumiţi de legea salarizării care, plasează cadrele didactice pe ultimele locuri în grilă.Simularea examenelor de Evaluare Naţională a început luni, 5 martie, pentru elevii de clasa a VIII-a. Copiii au susţinut examenul scris la Limba şi literatura română, iar marţi vor susţine simularea la Matematică.

(Laurenţiu Marinov)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ