BOMBĂ! POLIȚIȘTII LOCALI NU POT FI CONCEDIAȚI – TOMA A LUAT FOC LA AFLAREA DECIZIEI JUDECĂTORULUI

2
267

Emoții mari azi pentru cei 305 polițiști locali concediați de Primăria Buzău. Aceștia au solicitat în instanță anularea actului prin care au fost disponibilizați. Astăzi, o parte a agenților disponibilizați au mers la Tribunal la ora 09.00pentru a afla sentința. Aceasta s-a amânat întrucât avocații celor două părți au mai depus o serie de documente. Printre polițiști, înainte de verdict, domina optimismul.
După cîteva ore de așteptare a sosit și rezultatul. Tribunalul Buzău a dat câștig de cauză polițiștilor și a suspendat organigrama primăriei.
„Admite cererea de suspendare a executării actului administrativ formulată de reclamanți împotriva Municipiului prin Primar, Primarului Municipiului Buzău și Consiliul local al Municipiului Buzău. Suspendă executarea Hotărârii Consiliului Local al Municipiului nr.193/18.10.2016. Măsura suspendării va dura pînă la soluționarea definitivă a acțiunii în anularea actului administrativ .Cu drept de recurs în termen de 5 zile de la comunicare”.
Așadar, organigrama Primăriei se suspendă, iar polițiștii locali nu pot fi disponibilizați, cel puțin până la judecarea pe fond a procesului. Cum în România un proces cu cele două faze ale sale, fond și apel, poate dura și un an, agenții locali pot exulta de bucurie. În schimb, primarul Constantin Toma, a luat foc la aflarea deciziei și a anunțat că va face apel.
Totodată, edilul a anunțat că poliţiştii locali nu se vor mai ocupa de marți de paza școlilor întrucît acest serviciu va fi efectuat de firme de pază private cu care unitățile de învățământ au încheiat contracte. Poliţiştii vor fi trimiși să păzească de hoți Tribunalul Buzău.
Pe de altă parte polițiștii locali i-au transmis un mesaj primarului Constantin Toma cel considerat vinovat alături de consilierii locali de toată această tărășenie.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ