BOȘCODEALĂ, BUN DE PLATĂ! Pentru sporurile acordate salariaților

0
373

Printr-un raport întocmit în 2008, Curtea de Conturi incrimina Primăria Buzău că ar fi acordat mai multor angajați sporuri salariale și salarii de merit în mod nelegal. Conducerii primăriei i s-a impus recuperarea banilor din buzunarul angajaților. C-tin Boșcodeală, primarul de atunci, a contestat decizia în justiție, dar magistrații Curții de Apel Ploiești au dat câștig de cauză Camerei de Conturi.
Hotărârea Curții de Apel indica recuperarea sumelor de bani de la șefii Primăriei Buzău care au luat decizia acordării drepturilor salariale. E vorba de fostul primar Constantin Boșcodeală, fostul director al Direcției Economice, Ion Gegea și Ion Ene, de asemenea director în aceeași direcție, decedat între timp. Curtea de Conturi a mers mai departe și a sesizat DNA.
Decizia instanței nu a fost respectată, iar un alt raport al Curții de Conturi, de această dată întocmit în 2014, reclama aceeași ilegalitate. Auditorii financiari au calculat și dobânzi la sumele nerecuperate conform raportului din 2008. În total, prejudiciul depășește 1 milion de lei. Conducerea primăriei reprezentată la acel moment de primarul Constantin Boșcodeală a atacat din nou în instanță raportul Curții de Conturi. Paralel, actualul primar Constantin Toma, a deschis un dosar prin care urmărește recuperarea debitelor reclamate de Curtea de Conturi.
Dacă procesul intentat de actualul primar Constantin Toma împotriva vechii conduceri s-ar finaliza printr-o hotărîre pozitivă atunci primăria ar urma să își recupereze banii inclusiv prin intermediul unor sechestre.

Florin Zafiu;

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ