BRACONAJ LA OJASCA

0
238

Polițiști din cadrul Biroului Arme, Explozivi şi Substanțe Periculoase şi paznici de vânătoare au depistat trei persoane din Unguriu, bănuite de comiterea infracţiunilor de braconaj şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Din cercetările efectuate de poliţişti a reieşit faptul că la data de 3 martie 2018, pe raza fondului de vânătoare din extravilanul localităţii Ojasca, un bărbat în vârstă de 62 de ani, din localitate, ar fi braconat un exemplar de căprior prin utilizarea unei arme de vânătoare şi a unor articole de muniţie, toate confecţionate artizanal. Ulterior cel în cauză ar fi fost ajutat de doi bărbaţi din Unguriu, în vârstă de 32 şi 42 de ani, în vederea transportării animalului. În urma activităţilor desfăşurate de poliţişti au fost identificate şi ridicate în vederea continuării cercetărilor, exemplarul de căprior, arma de vânătoare şi muniţia aferentă, precum şi alte bunuri susceptibile a fi fost folosite de cei în cauză la comiterea infracţiunii. Prejudiciul creat în acest caz, a fost estimat la valoarea de 5.000 de euro.

CU OCHII DUPĂ HOȚII DE LEMNE 

De la începutul anului,  jandarmii buzoieni au continuat acţiunile pe linia protejării fondului forestier, în urma acestora fiind constate două infracţiuni, respectiv 24 de contravenţii. Valoarea totală a amenzilor aplicate a fost de 55.000 lei iar jandarmii buzoieni au recuperat şi confiscat aproximativ 76 m3 de material lemnos. Totodată, au fost confiscate un atelaj hipo, 2 motofierăstraie şi a unui topor,  bunuri care au fost folosite la săvârşirea faptelor de natură infracţională sau contravenţională. Şi în perioada următoare, jandarmii buzoieni vor intensifica acţiunile pe linia protejării fondului forestier şi vor manifesta toleranţă zero faţă de orice încălcare a legii sau a acţiunilor ce duc la degradarea ireversibilă a pădurilor.

SE DESCHIDE BIROUL DE CONSULTANȚĂ

Persoanele fizice, juridice şi instituţiile interesate vor avea la dispoziţie un birou unic de consultantă pentru depunerea proiectelor europene. Mâine, la Consiliul Județean Buzău va fi deschis oficial Biroul de consultanță pentru accesarea fondurilor guvernamentale și europene. Acest birou are rolul de a oferi consultanta de specialitate unitatilor administrativ-teritoriale, persoanelor juridice si fizice si sprijinirea acestora pentru identificarea surselor de finantare optime pentru proiectele propuse si scurtarea termenelor in care se obtin autorizatiile si avizele. La acest birou nu se emit avize si nu se aproba documentatii.

PERCHEZIŢII LA SUSPECŢI DE EVZIUNE

Polițiștii au desfăşurat 89 de percheziții pe raza a 23 de județe, inclusiv Buzău și în Municipiul București la sediile unor societăți comerciale și locuințele unor persoane bănuite de evaziune fiscală în domeniul comerțului cu piese auto. Acţiunea a avut loc în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală. Din cercetări au reieșit indicii că, din mai 2015 și până în prezent, reprezentanții legali ai unei societăți comerciale cu profil de activitate comerț cu piese auto ar fi omis în tot sau în parte să evidențieze în actele contabile ori în alte documente legale operaţiunile comerciale efectuate sau veniturile realizate.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ