Bradul de Crăciun se poate tranforma în torță

0
16

Recomandări din partea pompierilor
Pomul de iarnă se poate transforma într-o torță iar pe geam ar putea intra pompierii în loc de Moș Crăciun dacă nu suntem atenți la anumite aspect deosebit de importante. Atât bradul cât și elementele decorative sunt inflamabile. Un simplu scurt circuit poate da naștere unui incendiu din care pot rezulta pagube materiale sau chiar pierderi de vieți omenești.
Este nevoie de doar trei secunde pentru ca un brad de Crăciun să se aprindă iar în 10 secunde deja flăcările se înalță până la tavan și se extind în toată încăperea. Clipul este realizat de către National Fire Protection Association și publicat de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Buzău.
SURSA National Fire Protection Association – ISU Buzău
Pentru a ne pune la adăpost de adevărate drame născute din neatenție sau poate din lipsa unor cunoștințe minime de protecție, Inspectoratul pentru Situații de Urgență face o serie de recomandări. Bradul va trebui cumpărat cu puțin timp înaintea sărbătorilor astfel încât să nu se scuture și dacă este posibil va trebui să fie instalat în spațiu deschis, într-un recipient cu apă. Dacă pentru decorarea pomului de iarnă se folosesc instalații atunci va trebui ca prizele să fie verificate fără a se recurge la improvizații.
Pe perioada iernii, instalațiile de încălzire vor trebui supravegheate. Nu de puține ori pompierii au intervenit la incendii ca urmare a utlilizării unor surse de căldură defecte.
De la începutul anului până în prezent la nivelul județului Buzău pompierii s-au confruntat cu peste 40 de incendii care au avut drept cauză scurt-circuite electrice, scăpări de gaze, mijloace de încăzire folosite necorespunzător ori cu improvizații sau coșuri de fum neprotejate termic.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ