Bradul de Crăciun transformat în apă tonică

0
37

Inițiativa unor antreprenori locali
Bradul împodobit de Crăciun pe platoul din centrul municipiului Buzău va fi transformat în apă tonică. Pe cât de greu de crezut ar părea, pe atât de ambițios este planul unor antreprenori locali care dețin o fabrică de bere artizanală. Au primit acceptul administrației locale de a recicla pomul de iarnă. Urmează un drum anevoios până la produsul final. Mai întâi vor fi colectate acele și câteva crenguțe din brad, pentru a fi transportate în Estonia. De aici se va extrage un sirop din care ulterior tot la Buzău va fi produsă apa tonică.
De sărbători, brazii de Crăciun sunt la mare căutare în schimb în luna ianuarie sunt de grabă dați uitării fiind lăsați pe la colțurile blocurilor, pe străzi sau aruncați în locuri la care nici măcar nu te-ai gândi. Doi antreprenori buzoieni care dețin o fabrică de bere artizanală s-au gândit să dea valoarea unui astfel de brad. L-au ales pe cel împodobit în centrul municipiului Buzău pentru a-l transforma în apă tonică.
Pentru acest lucru, cei doi colaboratrori au avut nevoie mai întâi de acceptul administrației locale pentru a recicla bradul recicla în vederea valorificării.
Mai departe, urmează un drum lung dar plin de satisfacții pentru cei care au avut inițiativa de a utiliza într-un alt mod pomul de Crăciun. Crengile și acele bradului vor fi colectate, împachetate și trimise în Estonia. Acolo va fi extras un sirop care ulterior se va reîntoarce la fabrica din Buzău unde va fi utilizat pentru producerea apei tonice.
Fiecare sticlă de 250 de ml cu apă tonică va fi etichetată iar informațiile vor conține atât materia primă din care a fost produsă, respectiv extractul de brad cât și proveniența.
Bradul de Crăciun înalt de aproximativ 25 de metri a fost donat de către o familie după ce l-a deținut în curtea casei mai bine de 75 de ani.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ