BRÂNCUȘI, SĂRBĂTORIT LA BIBLIOTECĂ

0
50

Biblioteca Judeţeană a reluat, după mult timp evenimentele cu public. În această perioadă au loc numeroase activităţi prin care se doreşte readucerea cititorilor în sălile bibliotecii. Una din ele este recenta expoziție de carte închinată lui Constantin Brâncuși, la 145 de ani de la nașterea marelui sculptor. Lucrări care ilustrează vasta activitate a artistului, precum “Orașul cu statui furate”, întâmpină vizitatorii la intrarea în bilbliotecă.
Bibliotec Județeană Vasile Voiculescu a trebuit să întrerupă contactul cu publicul pentru o perioadă îndelungată din cauza restricțiilor impuse de pandemie. Însă, de la începutul lunii februarie angajații instituției au adus în fața buzoienilor diferite activități menite să îi atragă pe iubitorii de carte. Una din ele este expoziţia dedicată marelui artist Constantin Brâncuși. Pasionaţii de artă sunt invitați într-o incursiune în viața plină de urcușuri și coborâșuri a sculptorului.
Sincron SORIN BURLACU – DIRECTOR Biblioteca Judeţeană 41,03…41,26
Constantin Brâncuși este considerat cel mai mare sculptor al secolului XX. În scurta perioadă cât a locuit în Buzău, artistul a creat celebra sculptură Rugăciune. Pentru a cinsti memoria marelui artist, ziua de 19 februarie a fost declarată Ziua Națională Constantin Brâncuși.

Iuliana Sîrbescu /Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ