BRĂȚĂRI ELECTRONICE PENTRU AGRESORI

0
40

Sindicatele din poliție salută monitorizarea electronică
Legea privind monitorizarea electronică în cadrul unor proceduri judiciare a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis. Sindicatele din poliție au reacționat pozitiv la acest anunț având în vedere numărul mare de situații în care se impune folosirea lor. Creșterea numărului de agresiuni sexuale îndreptate împotriva femeilor, agresiuni prin violență sau necesitatea supravegherii unor persoane certate cu legea au impus crearea unui cadru legislativ în acest sens.
Președintele Klaus Iohannis a semnat Decretul pentru promulgarea Legii privind monitorizarea electronică cu ajutorul unor dispozitive mobile sau fixe. Sistemul Informatic de Monitorizare Electronică se utilizează atunci când o persoană este supusă măsurii controlului judiciar, dacă este aretstată la domiciliu, în situația aplicării unui ordin de protecție sau cu ocazia executării pedepselor și a măsurilor privative de libertate. Sindicatele din poliție sunt de părere că măsura este una binevenită, dar nu de ajuns pentru a garanta victimelor o siguranță totală.
Practic, dispozitivul electronic de supraveghere se montează pe glezna persoanei monitorizate. În situația în care aceasta depășește un perimetru, poliția este anunțată.
Legea vine în special în sprijinul victimelor violenței domestice. La nivelul județului Buzău, an de an sunt înregistrate victime ale abuzurilor emoționale, sexuale, femei supuse bătăilor sau asupra cărora sunt exercitate presiuni psihice.
În dese rânduri victimele depun plângere, dar în ciuda măsurilor pe care polițiștii le iau victimele din nou să fie agresate.

Florin Zafiu/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ