BRGV a decriptat genomul vegetal

0
28

După extragerea ADN, o nouă premieră
Banca de Resurse Genetice Vegetale Buzău a anunţat un nou avans în cercetare.
După descoperirea referitoare la extragerea ADN-ului, cercetătorii anunţă decriptarea genomului plantelor aflate în conservare. Această realizare remarcabilă a devenit posibilă datorită colaborării strânse dintre Banca de Resurse și compania Oxford Nanopore, sub îndrumarea atentă a specialiștilor acesteia.

SURSA BRGV
“Echipa de specialiști ai Băncii de Resurse Genetice Vegetale Buzău, formată din dr. ing. Costel Vînătoru, dr. ing. Popescu Matilda, dr. ing. Bianca Mușat, drd. ing. Camelia Bratu și drd. ing. Geanina Negoșanu a beneficiat de un stagiu de instruire intensiv oferit de dr. Sebastian Ganschow, reprezentant Oxford Nanopore și Eliza Viașiu, reprezentant Altium, specialiști în aplicații genomice. Procesul a implicat mai multe etape, inclusiv evaluarea calității și cantității ADN-ului, amplificarea acestuia prin tehnici precum PCR și RealTime PCR, și finalizarea utilizând cel mai performant echipament de secvențiere deținut de Banca de Resurse Genetice Vegetale Buzău. Cu ajutorul acestei tehnologii de vârf, suntem capabili să pătrundem în tainele genomului cu o precizie ridicată, realizând genotiparea resurselor vegetale analizate”, informează Banca de Resurse Genetice Vegetale.
Pe viitor, Banca de Resurse Genetice Vegetale – Buzău îşi propune să continue colaborarea cu Oxford Nanopore pentru dezvoltarea de noi protocoale pentru secvențierea genomului speciilor de plante studiate în cadrul programelor noatre de cercetare.

SURSA BRGV
“Oxford Nanopore a fost înființată în 2005 în vederea dezvoltării unui sistem de detecție electronică cu o singură moleculă, bazat pe știința nanoporilor.
Compania are peste 2.600 de brevete și cereri de brevete din 260 de familii de brevete, sute dintre acestea fiind generate de cercetarea și dezvoltarea internă și completate cu drepturi de proprietate intelectuală cheie obținute prin licență de la colaboratori.Oxford Nanopore Technologies a dezvoltat o nouă generație de tehnologie de secvențiere a ADN/ARN. Este singura tehnologie de secvențiere care oferă analiză în timp real, în formate complet scalabile, care poate analiza ADN sau ARN nativ și poate secvenția orice lungime de fragment pentru a obține lungimi de citire de la scurte la foarte lungi”, a transmis Banca de Resurse Genetice Vegetale.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ