„BRONZ” ÎNTR-O FINALĂ CU REPETIR. ȘI ACELAȘI PODIUM

0
23

Nu putea refuza o ofertă de concurs într-o perioadă în care le numeri pe degetele de la o singură mână. Mai ales că e într-o formă de zile mari după recordul personal de 7.29 secunde, înregistrat în urmă cu 10 zile la „națíonalele” de la București. Din motive de pandemie, Marina Baboi și-a lăsat iubitul acasă, chiar de Ziua îndrăgostiților și a plecat să cucerească Europa, de una singură. În pofida peripețiilor, Val de Reuil i-a purtat noroc singurei românce invitate la o reuniune de mare expunere în Franța – Eure Athletics Meeting.
Într-o localitate rurală din Franța cu o populație cât a comunelor Vadu Pașii + Țintești, la un loc, s-a desfășurat meetingul atletic ce a adunat, într-o sală ultra-modernă, sportivii momentului din 8 probe. Cum pista de alergare era dotată cu șase culoare, cele 12 viteziste de la 60m plat au fost plasate în două serii de calificare.
Buzoianca a câștigat a doua cursă preliminară cu 7,43 secunde desfășurată într-un ritm ceva mai lent dar pe care a condus-o cap-coadă. Americanca Oliver s-a impus la prima alergare cu 7,25, urmată de israelianca Vaisman. După aproximativ o oră, protagonistele s-au întâlnit în finală, hotărâte să cucerească podiumul. Mai întâi a fost un start fals și, în vreme ce televiziunea franceză ne oferea reluarea, a picat transmisiunea de pe facebook. Nu-i mai puțin adevărat că nici pe youtube nu s-a putut vedea în direct desfășurarea celei mai așteptate confruntări ale serii. Lipsit de inspirație, regizorul a mutat centrul de interes pe unul dintre săritorii de la triplu salt, preț de câteva clipe, suficient cât să ratăm finișul și ordinea sosirii.
A câștigat, așa cum era de așteptat, cea mai rapidă atletă din lume a momentului, cu timpul de 7,16 secunde. Favorita Javianne Oliver s-a ales cu buchetul de flori și cu onoarea de a fi intervievată, la fel cum se întâmplase și cu Marina în semifinale. Pe reluări, ne-am lămurit că a doua a sosit Vaisman iar medalia de bronz i-a revenit sportivei noastre.
Dar asta n-a fost tot! Spre stupoarea asistenței dar, mai ales a celor 6 atlete, organizatorii au cerut repetarea finalei! După circa 45 de minute, la încheierea reuniunii, alergătoarele au mai „tras” o dublă, după care au pus lacătul pe ușile sălii și au plecat către hotel. Podiumul a rămas neschimbat: vicecampioana a alergat tot 7,31, vitezista americană a coborât cu 2 sutimi iar sprintera noastră a fugit 7.41 secunde.
Un concurs obositor dar o expunere mediatică foarte bună. Un rezultat excelent în compania unei campioane a SUA și alta a Balcanilor. Un antrenament extrem de util pentru „europenele” din Polonia, precedate de Jocurile Balcanice din week-end. Și nu trebuie omis că blonda de la Gloria Buzău concurează „afară” pe o altfel de pistă, diferită de cele din țară.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ