Bucurie și mii de credincioși la Bobotează

0
57

Crucea prinsă de către un buzoian, dedicată iubitei sale
Cu ocazia Bobotezei, buzoienii au fost invitați să ia parte probabil la cea mai mare procesiune religioasă care a fost organizată în ultimii ani. O bucurie fără margini pentru credincioși, mai ales că anul trecut procesiunea a fost anulată din pricina măsurilor pe care autoritățile le-au luat pe fondul pandemiei.
În jurul orelor 11.45, oamenii strânși în curtea Catedralei „Sfântul Sava” s-au îndreptat către Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei, unde se li s-a alăturat Înaltpreasfinţitul Ciprian. Ulterior, mulțimea de credincioși s-a îndreptat către malul râului Buzău, la Crucea dedicată Sfântului Sava Gotul.
Pe malul râului Buzău, un sobor de preoți a o oficiat slujbe religioase iar ÎnaltpreaSfințitul Ciprian a trimis în zbor porumbei, în semn de pace.
La finalul ceremonialului religios, ÎPS Ciprian a aruncat, așa cum spune tradiția, o cruce în apă. 7 buzoieni au încercat să o prindă însă doar unul a ieșit câștigator. A fost vorba despre un bărbat de 44 de ani din comuna Mărăcineni, aflat la a doua încercare.
Se spune despre cel care va scoate crucea sfințită din apă că va avea parte pe tot parcursul anului de noroc, fericire și sănătate de fier. Buzoianul norocos a spus că îi dedică crucea sfințită iubitei sale.
Bucuria a fost nemrginită și pentru preoți. În acest an din nou au avut posibilitatea să se strângă alături de credincioși pe malurile râului Buzău.
Față de alți ani, vremea a fost deosebit de blândă. Apele râului nu au mai fost atât de reci iar temperaturile au depășit 15 grade Celsius. Soarele a zâmbit pe tot parcursul zilei parcă în tandem cu credincioșii care s-au bucurat de sărbătoare.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ