BUGET MAJORAT PENTRU REABILTAREA SPITALULUI BRĂTIANU

0
41

Consiliul Judeţean intenţionează să majoreze bugetul alocat restaurării spitalului Brătianu. Lucrările, în vederea înfiinţării unui centru muzeal în clădirea fostului spital, urmează să începă chiar din primele zile ale anului viitor.
Consiliul Judeţean Buzău va supune aprobării, în ultima şedinţă de anul acesta, programtă luni dimineaţă, un proiect de hotărâre pentru aprobarea actualizării bugetului proiectului Restaurarea, conservarea şi modernizarea clădirii fostului spital Brătianu, din Bulevardul Bălcescu, în vederea înfiinţării Centrului muzeal I.C. Brătianu. În expunerea de motive, se arată că este nevoie de mai mulţi bani pentru asigurarea serviciului de dirigenţie de şantier, lucrările urmând să fie demarate la începutul lunii ianuarie.

„Conform Contractului de lucrări, la data de 05.01.2019 este prevăzută să înceapă executarea lucrărilor de construcţie, supervizate de diriginţi de şantier autorizaţi Ministerul Culturii pentru fiecare specialitate. Cum numărul diriginţilor autorizaţi Ministerul Culturii este limitat, valoarea actuală a pieţei în domeniul serviciilor respective este mai mare decât valoarea prevăzută în Documentaţia de Avizare a Lucrărilor de Intervenţii realizată în anul 2016 (…) Pentru desfăşurarea corespunzătoare a activităţilor proiectului, reiese astfel necesitatea suplimentării sumei alocate prestării serviciului de dirigenţie de şantier aferentă proiectării şi executării lucrărilor pentru obiectivul de investiţii menţionat mai sus, din fonduri proprii, de la valoarea de 74.424,00 lei plus TVA aferent până la valoarea de 130.000,00 lei lei plus TVA aferent şi a modificării în consecinţă a bugetului proiectului”, se arată în expunerea de motive.

Clădire simbol a municipiului Buzău, fostul spital Brătianu, de pe bulevardul Nicolae Bălcescu, va fi reabilitată printr-un proiect cu finanţare europeană. La finalul lucrărilor va căpăta o nouă destinaţie. Acolo va funcţiona un centru muzeal, în cadrul căruia vor avea loc şi activităţi culturale: spectacole, lansări de carte sau diferite alte evenimente artistice.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ