BUGETUL CJ PENTRU SPORT ÎN 2017! La fotbal, doar fetele primesc bani

0
91

Consiliul Judetean Buzău a făcut publică repartizarea sumelor către principalele cluburi sportive din judet. Cea mai mare sumă a fost alocată handbalului, urmată de cea primită de echipa locală de rugby, futsal, sah si un club de fotbal feminin. 950 de mii de lei este suma pe care alesii judeteni au alocat-o sportului buzoian în acest an.
Consiliul Judeţean Buzău a aprobat lista finanţărilor nerambursabile către principalele structuri sportive buzoiene. Echipa locală de handbal masculin, HC Buzău 2012 va primi 400.000 de lei, cea mai mare sumă acordată unei entităţi sportive din judeţ, urmată de formaţia de rugby, cu 300.000 de lei. Podiumul este întregit de HM Buzău, cu 150.000 de lei. Petre Emanoil Neagu a justificat acordarea a patru miliarde grupării de handbal masculin, acesta fiind clubul care a primit cei mai mulţi bani şi în 2016.
Consiliul Judetean Buzău va acorda câte 25.000 de lei fiecărui club de futsal din Buzău, Fortius şi Luceafărul, 20.000 unui club de şah şi cu 10.000 de lei mai mult echipei de fotbal feminin din Râmnicu Sărat. Din listă lipseşte AFC Metalul Buzău, formaţie finanţată în totalitate din mediul privat, care anul acesta şi-a propus accederea în liga a III-a.

REPORTER: ANDREI PIŢIGOI

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ