Bugetul municipiului prezentat la tablă! 2017 – anul investiţiilor în infrastructură

0
71

Mai este puţin pare să fie mesajul transmis de primarul oraşului, şoferilor buzoieni. Asfaltările vor începe în curînd. Cel mai probabil o dată cu aprobarea bugetului pe anul 2017. O bună parte din banii administraţiei locale se vor duce în acest an pe plombarea gropilor şi asfaltarea acelor străzi pe care vechea administraţie nu a aruncat nicio lopată de asfalt.
Deja pe străzile Rahovei, Viilor şi Aleea plopilor, drumarii au intrat încă de la sfîrşitul anului trecut. Alte 10 milioane de euro vor fi investite în drumuri şi în transport urban de persoane, de această dată din fonduri europene.
Vor fi şi modificări în trafic. Asta datorită faptului că municipalitatea îşi doreşte să modernizeze intrarea în municipiul Buzău, dispre Ploieşti. În zona Unirii Sud vor apărea cîteva sensuri giratorii.
În afară de cele 10 milioane de euro pe care primăria le va investi în drumuri din bugetul propriu, alte 3,7 milioane euro vor fi cheltuite pentru finanțarea unor studii de fezabilitate, baza unor noi proiecte europene. Bugetul primăriei se află în dezbatere publică și va fi supus votului consilierilor locali cel mai probabil la sfîrșitul lunii martie. Valoarea lui este de 60 de milioane de euro, cu 6 milioane mai mic față de 2016.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ