Bugetul primăriei Buzău, “fără fundament”

0
11

Priorități: Infrastructura și transportul în comun
Bugetul municipiului Buzău în 2022 va fi cel mai mare din ultimii 30 de ani, a precizat primarul Constantin Toma. O bună parte din bani vor fi direcționați în continuare pentru proiecte de infrastructură și îmbunătățire a transportului în comun. Este o știre fără fundament, apreciază unul dintre consilierii locali municipali.
În 2022 municipiul Buzău are la dispoziție un buget substanțial, a anunțat primarul Constantin Toma.
Unul dintre consilierii locali municipali arată că proiecția bugetară desenată pentru anul 2022 nu are niciun fundament așa cum nu au avut nici bugetele anilor trecuți.
Irinel Cîrstea, consilier local municipal
“În 2020 ni s-a spus că municipiul Buzău va beneficia de cel mai mare buget din istoria sa,70 mil euro, dar realitatea a fost cu totul alta. În 2020 primăria Buzău a avut la secțiunea venituri 57 mil euro și cheltuieli de 59,6 mil euro. Deficitul a fost de aproximativ 2,6 mil euro. Bugetul din 2016 a fost mult peste cel din 2020, de aproximativ 63 mil euro.
În 2021 a fost vehiculată ideea că bugetul primăriei este de 104 mil euro…Partea de venituri în 2021 nu a depășit 65 mil euro, iar cheltuielile au fost de aproximativ 60 mil euro, aproape jumătate din propunerea inițială. Până în luna noiembrie a anului 2021 în conturile primăriei au intrat doar 2,5 mil euro fonduri europene, mult sub estimările bugetare. În 2022 au început să apară știrile cu cel mai mare buget din istoria Buzăului, dar și de această dată este doar o știre fără fundament.”, a transmis Irinel Cîrstea, consilier local municipal.
O bună parte din bani vor fi direcționați către proiecte de infrastructură, a mai anunțat edilul municipiului Buzău.
Proiectul privind bugetul de venituri și cheltuieli pe anul 2022 va fi supus aprobării în cadrul unei ședințe a Consiliului Local Municipal Buzău.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ