BULUCEALĂ LA TAXE ȘI IMPOZITE! Buzoienii vor să își achite dările cu reducere

0
58

Reducerea de 10%, eliminarea taxei de timbru pentru înmatricularea masinilor, dar si lipsa de personal creează o aglomeratie infernală, în aceste zile, la ghiseele de la Taxe si Impozite. Azi, sute de buzoieni s-au asezat la coadă încă de la orele diminetii. In medie, oamenii sunt nevoiti sa astepte mai bine de 30 de minute in fata ghiseelor pentru a-si achita dările. Responsabilii din Primărie recunosc că au si ei o parte din vină pentru că nu au informat cetătenii că există si alte modalităti de plată.
Până la sfârșitul acestei luni, buzoienii care își achită taxele și impozitele beneficiază de o reducere de 10%. Totodată, numărul celor care vor să își înmatriculeze mașinile a crescut odată cu eliminarea taxei de timbru. În plus, numărul funcționarilor de la Taxe și Impozite este insuficient. Toate acestea au facut ca zilele acestea activitatea de la Direcția Economică să fie infernală. De pildă, azi, in jurul pranzului, zeci de oameni s-au asezat la coada si au fost nevoiti sa astepte mai bine de 30 de minute.
Responsabilii din Primărie au recunoscut că au primit plângeri din partea contribuabililor care le-au cerut să găsească soluții pentru eliminarea aglomerației de la ghișee. Însă deocamdată șefii din Palatul Comunal nu au găsit soluții și sunt nevoiți să funcționeze cu doar 6 din cei 13 funcționari prevăzuți în schema de personal de la Direcția Economică.
Totodată, autoritățile locale recunosc că nu au promovat suficient și celelalte modalități de plată pe care buzoienii le au la dispoziție pentru a-și achita dările.
Până pe 31 martie, persoanele fizice care își achită taxele și impozitele beneficiază de o reducere de 10 procente, în timp ce persoanele juridice de o bonificație de 5%.

DENISA IRIMIA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ