BURLEANU PUS ÎN DIFICULTATE! Întrebări incomode pentru preşedintele FRF

0
134

Răzvan Burleanu, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal a fost prezent astăzi, la Buzău, cu ocazia inaugurării noii săli de sport a Liceului cu Program Sportiv. Prezent în faţa jurnaliştilor buzoieni, şefului FRF i-au fost adresate o serie de întrebări incomode privitoare la dosarul meciurilor trucate în care a fost implicată Gloria Buzău, funcţionarea Centrului de Excelenţă FRF de la Buzău şi sprijinul pe care acesta l-ar fi primit din partea unui om de afaceri buzoian.
Deşi jucătorii şi antrenorii Gloriei Buzău au fost aspru sancţionaţi pentru trucarea unor meciuri, motivarea comisiilor din cadrul Federaţiei Române de Fotbal întârzie să apară. Răzvan Burleanu, preşedintele FRF este convins că acestea au luat decizia corectă, iar apariţia motivării reprezintă doar o problemă de timp, care s-a întins deja pe câteva luni bune.
Privitor la funcţionarea şi finanţarea Centrului de Excelenţă „Tricolor 11” de la Buzău, şeful fotbalului românesc s-a rezumat la o comparaţie cu handbalul. Chiar dacă nu au Certificat de Identitate Sportivă, lucru care contravine reglementărilor juridice pentru finanţarea din partea autorităţilor publice şi totodată Statutului FRF, Burleanu consideră că aceastea sunt în deplină legalitate.
Întrebat dacă este o coincidenţă stranie faptul că unul din oamenii care au solicitat falimentul Gloriei Buzău este actualmente patronul noii echipei autointitulate „a Buzăului” şi totodată una din persoanele care l-au sprijinit în campania pentru şefia FRF, Burleanu a răspuns vag.
FC Gloria Buzău s-a desfiinţat, iar pe stadionul echipei din Crâng evoluează o nouă formaţiei, FC Buzău, care se află în Liga a V-a. Gruparea este condusă de un personaj care s-a aflat la masa credală a defunctului club atât în nume propriu, cât şi cu una din societăţile pe care le administrează. Dispariţia Gloriei Buzău a venit, coincidenţă sau nu, după ce o bună parte din jucători, alături de staff-ul tehnic au fost pedepsiţi pentru trucarea unor partide din campionatul intern şi a unor jocuri de pregătire disputate în Turcia.

REPORTER: ANDREI PIŢIGOI
OPERATOR: ANDREI PIŢIGOI

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ