Bursă pentri copiii instituționalizați …o bursă de suflet

0
61

Astăzi, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Buzău, a organizat Bursa locurilor de muncă pentru tinerii care părăsesc sistemul de protecție al copilului. A fost un exercițiu pentru copiii instituționalizați cît și pentru angajatori. Cei mici au încercat pentru prima dată să își găsească un loc de muncă iar angajatorii au trebuit să dea dovadă de înțelegere și să treacă peste lipsa de pregătire profesională a candidaților.
Astăzi tinerii care părăsesc sistemul de protecție al copilului s-au întîlnit pentru prima dată cu angajatorii. Asta pentru că după împlinirea vîrstei de 18 ani statul nu le mai acordă niciun ajutor și vor trebui să se descurce pe cont propriu. Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Buzău le-a întins astăzi o mînă de ajutor prin organizarea unei burse. 11 angajatori au fost prezenți la tîrgul de job-uri avînd disponibile nu mai puțin de 109 posturi.
Rînd pe rînd tinerii instituționalizați au mers la standurile amenajate de angajatori pentru a lua pulsul și de ce nu pentru a-și găsi în pragul vîrstei de 18 ani un serviciu stabil.
Pe de altă parte a fost o experienţă şi pentru angajatori. Unii dintre ei au precizat că tinerii îşi doresc să lucreze şi vor face angajări alţii au fost de părere că încă nu sunt pregătiţi.
După bursa de astăzi 16 tineri au fost selectaţi pentru probă de lucru ceea ce le oferă o şansă reală în ocuparea unui loc de muncă. La bursa similară care a fost organizată anul trecut au fost angajaţi 13 tineri instituţionalizaţi.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ