BUTELIE EXPLODATĂ, INCENDIU DEVASTATOR! O FEMEIE A MURIT, ALTE PATRU SUNT ÎN SPITAL CU ARSURI

0
197

Incendiul s-a produs în cartierul Zidari din municipiul Rîmnicu Sărat la o locuință recent reabilitată. O femeie imobilizată la pat și-a pierdut viața iar alte patru au suferit arsuri ce au necesitat internarea in spital. Totul a plecat de la explozia unei butelii de gaz de mari dimensiuni de proveniență rusească. Recipientul vechi și neverificat a scăpat gaz iar în momentul în care substanța inflamabilă a ajuns în zona sobei s-a declanșat explozia. La fața locului au ajuns trei echipaje ale cu 16 pompieri.
Vecinii și rudele victimelor povestesc că bubuitura s-a făcut auzită în întreg cartierul. Oamenii reclama că forțele de intervenție au ajuns cu întîrziere.
Reprezentanții ISU sustin dimpotriva că apelul la 112 a fost făcut la ora 17.51 iar la 17.53 salvatorii se aflau în fața locuinței. La ora 20.20, după mai bine de două ore, incendiul a fost lichidat. Vecinii au cerut interventia urgenta a primariei pentru a le oferi un domiciliu victimelor, rămase fara locuinta.
Toți cei patru răniți au ajuns la Spitalul Rîmnicu Sărat. Două dintre ele au fost preluate de ambulanțe, alte două cu autoturismele personale. De la spitalul din Rm. Sarat victimele au fost transferate la Buzău.
La Buzău, victimele au fost însoțite de rude și prieteni, peste 50 de persoane în total. Pentru a menține ordinea și liniștea în curtea spitalului s-a cerut sprijinul jandarmeriei.
Astăzi, dimineață, starea de sănătate a femeii cu arsuri pe 80 la sută din corp continua să fie critică. Celelalte victime sunt în afara oricărui pericol.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ