Buzău – Brașov ar putea fi închis! O comisie a Prefecturii s-a deplasat în zona alunecării de teren de la Siriu

0
738

Probleleme din zona Siriu – Viaductul Teherău par să nu se mai termine. Autoritățile au reușit să pună la adăpost circulația de bolovanii care cădeau neîntrerupt de pe versanți dar la cîțiva kilometri depărtare s-a ivit o altă situație de urgență. Pe DN10 Buzău – Brașov, din cauza cedării terasamentului drumului între localitățile Gura Siriului și Vama Buzăului, la kilometrul 86+300, circulația autovehiculelor cu masa totală mai mare de 3,5 tone a fost restricționată. A fost instituită restricție de viteză astfel încît turismele care circulă în zonă nu o pot face cu mai mult de 30 km/h. Este vorba despre o porțiune de drum aflată în vecinătatea Viaductului Teherău unde zidul de sprijin a cedat și a surpat mai bine de 40 de metri din acostament. Lățimea maximă a părții carosabile pe care se poate circula este de 5 metri. Autorătile sunt de părere că dacă surparea terenului va continua, se poate vorbi despre oprirea circulației pînă la executarea lucrărilor de refacere a carosabilului.
Astăzi la fața locului s-a deplasat o comisie din cadrul Prefecturii Buzău care să constate pagubele produse de alunecarea de teren și să stabilească măsurile care se impun.
Alunecările de teren în zona Teherău au afectat șoseaua încă din toamna anului trecut. Ulterior Drumurile Naționale au procedat la lucrări de refacere însă fenomenul natural a continuat și a culminat cu surparea de ieri. În prezent autoritățile au stabilit ca rută ocolitoare pentru traficul greu DN1B Buzău – Ploiești, DN1A Ploiești – Cheia – Săcele, DN1 Săcele – Brașov.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ