BUZĂU IUBEȘTE TEATRU! Festivalul va debuta pe 20 mai

0
92

Pregătiri pe ultima sută de metri pentru Festivalul de Teatru de la Buzău, organizat de Teatrul „George Ciprian”, cu sprijinul Consiliului Judetean Buzău, Ministerul Culturii si Identitătii Nationale si Uniunii Teatrale din România. Evenimentul se va desfăsura în perioada 20 – 27 mai 2017, sub genericul BUZĂU IUBESTE TEATRUL si zilnic sunt asteptati peste 200 de spectatori.
Timp de opt zile, între 20 și 27 mai 2017, la Buzău vor putea fi urmărite câteva dintre cele mai bune producții realizate în teatrele de repertoriu și în companiile independente din București și din țară, completate de numeroase evenimente conexe: spectacole studențești, ateliere și lansări de carte. Astfel, alături de numeroasele spectacole din Secțiunea Oficială, din program fac parte și câteva spectacole dedicate copiilor, precum și câteva producții realizate în cadrul școlilor de teatru din București, Târgu Mureș, Craiova, Constanța și Iași.
Ediția de anul acesta reunește spectacole care au drept punct coagulant iubirea, în diversele sale ipostaze. Organizatorii au convigerea că teatrul nu poate exista fără spectatori, se poate spune că în mod cert există o legătură indisociabilă între făuritorii și privitorii săi.
Festivalul va debuta sâmbătă, 20 mai 2017, la Sala Mare a Teatrului ‘George Ciprian’, cu spectacolul Romeo și Julieta, regizat de Victor Ioan Frunză. Din program fac parte și spectacole dedicate copiilor: O poveste a porcului și Omul de zăpadă care voia să întâlnească soarele. Ca în fiecare an, spectatorii buzoieni vor avea ocazia să privească și spre viitorul teatrului urmărind spectacolele din cadrul secțiunii competitive dedicate studenților la universități de profil din țară. Totodată, Festivalul va găzdui și lansarea unor volume de referință pentru teatrul românesc, precum și o serie de ateliere de competențe oratorice, dedicate elevilor.

DENISA IRIMIA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ