BUZĂU, ORAȘUL LAVANDEI

0
143

După finalizarea lucrărilor de reabilitare de pe Calea Eroilor, atenția autorităților se îndreaptă către spațiile verzi din municipiu. Primarul Constantin Toma a anunțat că dorește să facă din cele trei parcuri din oraș adevărate puncte de atracție pentru buzoieni și mai ales pentru copii. Lacurile vor fi curățate cu un utilaj adus din Olanda, iar în scurt timp, în toate zonele din municipiu va fi plantată lavandă.
Muncitorii de la Urbis Serv au început în forță curățenia în spațiile verzi din oraș. Se tunde iarba, gardul viu și se curăță de gunoaie toate parcurile din municipiu. Atenția autorităților este acum îndreptată către aceste spații de promenadă și de petrecere a timpului liber, dar o îngrijire deosebită o primesc lacurile din cele trei mari parcuri din Buzău.
O problemă care dădea bătăi de cap muncitorilor de la Urbis Serv în fiecare vară era vegetația din lacuri, care creștea rapid și dădea un aspect neplăcut parcurilor. Pentru a rezolva și acest aspect, municipalitatea a achiziționat din Olanda un utilaj performant.
Deocamdată utilajul a fost lăsat la debarcader în așteptarea unui inginer specialist din Olanda care va instrui personalul Urbis Serv în privința modului de funcționare. Specialistul este așteptat miercuri la Buzău, apoi în câteva zile se va trece la tăierea vegetației din lacul din Parcul Tineretului. În același timp, pe lângă cele trei mari parcuri, se lucrează și la întreținerea spațiilor verzi din oraș. În părculețe a început să fie plantată lavandă.
Edilul șef face și un apel la buzoieni pentru a-și îngriji spațiile verzi dimprejurul blocurilor.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ