Buzău, pe locul 4 la incendii de vegetație pe țară

0
25

Situație dramatică și măsuri anunțate de autorități
În urma valului de incendii de vegetație uscată înregistrate pe raza județului Buzău a fost convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență. În urma ședinței la care au participat toți șefii deconcentratelor, au fost luate o serie de măsuri menite să-i descurajeze pe cei care dau foc necontrolat suprafețelor de teren.
În weekend, județul Buzău s-a confruntat cu cel mai mare incendiu de vegetație uscată ce a afectat zeci de hectare de pădure de pini, fiind nevoie de intervenția aeronavelor Ministerului Apărării naționale pentru a-l stinge.
În urma ședinței de lucru a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență au fost stabilite mai multe măsuri care să descurajeze incendierea necontrolată a terenurilor. Astfel,

INSTITUȚIA PREFECTULUI BUZĂU
“s-a decis ca Inspectoratul de Poliție Județean și Inspectoratul de Jandarmi Județean să analizeze măsurile urgente ce trebuie dispuse pe raza a 8 UAT-uri pe care s-au înregistrat în ultima vreme numeroase incendii, cu suprafețe mari care au fost mistuite de flăcări: Berca, Beceni, Scorțoasa, Săhăteni, Merei, Pietroasele, Cernătești și Breaza”.

De asemenea,
INSTITUȚIA PREFECTULUI BUZĂU

“s-a hotărât ca în toate U.A.T.-urile din județul Buzău, cu excepția celor două municipii, Buzău și Râmnicu Sărat, să se întrunească Comitetele Locale pentru Situații de Urgență, în vederea evaluării situațiilor de urgență a stărilor potențial generatoare de situații de urgență precum și a iminentei amenințări a acestora și stabilirii de măsuri și acțiuni specific”.

INSTITUȚIA PREFECTULUI BUZĂU

Totodată,
“Comitetele Locale pentru Situații de Urgență vor dispune măsuri urgente de verificare a operaționalității mijloacelor și tehnicilor de apărare împotriva incendiilor”

De la începutul anului, în județul Buzău s-au înregistrat peste 360 de incendii de vegetație uscată, ceea ce plasează județul pe locul 4, la nivel național.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ