BUZĂUL A AJUNS LA 43 DE CAZURI

0
998

Numărul total de cazuri confirmate cu Coronavirus la nivelul județului Buzău a ajuns la 43. În ultimele 24 de ore, două femei au fost confirmate pozitiv, iar persoanele cu care au intrat în contact direct au fost, la rândul lor testate pentru COVID 19. Autorităţile aşteaptă rezultatele testelor şi desfăşoară anchete epidemiologice pentru identificarea tuturor persoanelor cu care cele două femei au intrat în contact.
Două noi cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost confirmate în judeţul Buzău, numărul total fiind, în prezent de 43. În primul caz este vorba despre o femeie, în vârstă de 68 de ani, confirmată pozitiv în data de 4 mai. Pacienta s-a prezentat în data de 2 mai la Unitate de Primiri Uregenţe a Sptialului Judeţean, cu tuse și febră. A fost internată în spațiul special amenajat și testată pentru COVID-19. În așteptarea rezultatului, a fost transferată la Secția de Pneumofiziologie. După sosirea rezultatului, pacienta a fost transferată la Spitalul Victor Babeș din București. Direcția de Sănătate Publică a identificat deja doi contacți direcți ai pacientei, acestora le-au fost recoltate probe pentru testarea pentru Coronavirus și au fost plasați în izolare la domiciliu. Ancheta epidemiologică este în desfășurare pentru stabilirea tuturor contacților. Cel de-al doilea caz este al unei femei ce a revenit din Anglia, înmpreună cu soţul, la sfârşitul lunii trecute
Conform situației epidemiologice, marţi, la nivelul județului Buzău, 221 persoane se află în carantină. Alte 178 de persoane sunt izolate la domiciliu.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ