Buzăul a sărbătorit Ziua Internațională a Geodiversității

0
5

Despre natură și viață în Geoparcul Internațional UNESCO „Ținutul Buzăului”
Anul acesta, a fost sărbătorită pentru prima dată Ziua Internațională a Geodiversității, reunind întreaga planetă pentru promovarea numeroaselor aspecte ale geodiversității. Ziua Internațională a Geodiversității a fost proclamată în 2021, de către cele 193 de state membre participante la cea de-a 41- a Conferință Generală a UNESCO de la Paris. Consiliul Județean Buzău, cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Buzău, a promovat în rândul unităților de învățământ inițiativa de celebrare a Zilei Internaționale a Geodiversității. Astfel, la nivelul județului Buzău, numeroase școli și grădinițe din spațiul rural și urban și-au manifestat interesul de a organiza în data de 6 octombrie activități educative având ca scop creșterea gradului de conștientizare a elevilor, cu privire la numeroasele beneficii pe care natura le oferă oamenilor.
„Ținutul Buzăului” este un teritoriu rural din zona submontană a județului Buzău, cu elemente de interes geologic deosebit, înglobează 18 comune, se întinde pe o suprafață de peste 1.000 de kilometri pătrați și are o populație de peste 40.000 de locuitori.
„Ținutul Buzăului” a primit statutul de Geoparc Internațional UNESCO în luna apirile 2022, devenind cel de-al doilea geoparc al României acreditat de UNESCO.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ