BUZĂUL A TRECUT DE 60 DE CAZURI

0
928

Numărul persoanelor infectate cu coronavirus, la Buzău, a ajuns la 61. Cel mai recent caz, este un copil în vârstă de 10 ani, nepotul unei femei de 68 de ani confirmată pozitiv în data de 4 mai.
Conform datelor Direcției de Sănătate Publică, numărul total de cazuri confirmate cu Coronavirus la nivelul județului Buzău a ajuns la 61. Primele cazuri înregistrate după raportarea de joi, cazurile 54 – 59 sunt trei minori cu vârste cuprinse între 7 și 9 ani și trei adulți cu vârste cuprinse între 23 și 53 de ani. Cele șase persoane sunt contacți direcți ai cazului numărul 41, un bărbat în vârstă de 30 de ani, cu domiciliul în județul Buzău și a fost confirmat pozitiv în data de 3 mai, în Focșani. Toți se aflau în izolare la domiciliu de la momentul declanșării anchetei epidemologice demarate în urma confirmării cazului nr. 41. Pacienții sunt asimptomatici și au fost transferați la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat.
Potrivit autorităţilor, cazul 60 este pacient sex masculin, în vârstă de 32 de ani. A venit din Marea Britanie în data de 26 aprilie și a intrat în carantină într-unul din centrele amenajate la nivelul județului Buzău. A prezentat ușoară simptomatologie, a fost preluat cu ambulanța și transportat la Secția Boli Infecțioase a Spitalului Județean , unde i-au fost recoltate probe pentru testarea pentru Coronavirus, rezultatele fiind pozitive. A fost transferat la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat.
Ultimul caz confirmat vineri, este un băiat, în vârstă de 10 ani. Este contact direct al cazului nr. 42, o pacientă, în vârstă de 68 de ani, confirmată pozitiv în data de 4 mai. Pacientul a fost transferat la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat. Ancheta epidemiologică este în desfășurare pentru stabilirea tuturor contacților.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ