BUZĂUL A TRECUT PRAGUL DE O MIE DE CAZURI

0
24

Numărul de persoane confirmate pozitiv cu Covid-19 de la începutul pandemiei a trecut de o mie, la Buzău. Conform datelor Direcției de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore, în județul Buzău au mai fost confirmate 26 cazuri noi de îmbolnăvire cu noul Coronavirus. Pacienții nou confirmați au vârste cuprinse între 3 și 79 de ani și au fost internați la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat, la Spitalul Județean de Urgență Buzău. Numărul persoanelor vindecate Covid-19 este, în prezent, de 609, iar numărul de decese de la începutul pandemiei este de 28. Ultimul decces s-a înregistrat la un bărbat în vârstă de 64 de ani, internat la Spitalul Județean de Urgență Buzău, transferat la Spitalul Clinic Colentina din București. Acesta avea și alte boli asociate precum boală cardiovasculară și hipertensiune arterială. În acelaşi timp, Direcția de Sănătate Publică, informează că la nivelul județului Buzău, sunt active 14 focare de infecție cu SARS-Cov2, cele mai multe dintre ele, în instituţii publice.
Începând de marți, a intrat în vigoare o nouă lege privind măsura de carantină și izolare. Drept urmare, carantina se aplică la domiciliul persoanei, la o locație declarată de aceasta sau într-un spațiu special desemnat de autorități, pentru persoanele care sosesc din zone în care riscul epidemiologie este ridicat sau au intrat în contact direct cu cel puțin o persoană confirmată cu o boală infectocontagioasă.
În situația în care o persoană refuză măsura carantinării la domiciliu sau la locația declarată de acestea, sau dacă încalcă măsura carantinei pe durata acesteia, reprezentantul direcției de sănătate publică poate decide carantinarea persoanei în spațiul special desemnat de autorități, dacă aceștia constată riscul de transmitere comunitară a virusului. Decizia se emite în cel mult 8 ore de la informarea făcută de medic sau de organele de control și se comunică de îndată persoanei în cauză.
Izolarea la domiciliu sau la locația declarată se instituie dacă riscul contaminării altor persoane sau al răspândirii bolii infectocontagioase este redus.

Iuliana Sîrbescu /Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ