BUZĂUL, ACOPERIT DE ZĂPADĂ

0
93

Meteorologii au emis o informare de vreme rea valabilă până vineri la prânz, perioadă în care se vor înregistra precipitații, predominant ninsori și se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent. Pe toate drumurile din județ s-a circulat în condiții de iarnă, joi dimineață. Drumarii au acționat încă din timpul nopții, reușind astfel să țină toate șosele deschise circulației.
BETA
Buzăul se află sub cod galben de vreme rea până vineri, la orele prânzului, timp în care va ninge, iar vântul va sufla cu putere. Ninsorile au început să cadă încă din timpul nopții, iar pe șosele s-a așezat un strat consistent de zăpadă. În municipiul Buzău, străzile au fost acoperite cu zăpadă, iar muncitorii de la societatea care se ocupă de deszăpezirea orașului au intervenit cu utilajele încă de la ora 01.00, iar joi dimineață 110 oameni au fost scoși la lopată pentru a curăța străzile din municipiu.
De asemenea 50 de utilaje de la Secția de Drumuri Naționale au împrăștiat 350 de tone de sare și 6 tone de clorură de calciu. Pe alocuri, pe unele șosele din județ, a fost strat subțire de zăpadă frământată. Pe DN 22 Râmnicu Sărat- Brăila, vântul a suflat cu putere și a adus zăpada de pe câmp, însă autoritățile au reușit să gestioneze situația. Pe parcurcul zilei, s-a înregistrat și accident de circulație cauzat de condițiile meteo. Din fericire, incidentul nu a fost grav, însă traficul a fost restricționat preț de câteva zeci de minute.
Pe șoselele județene, drumarii au acționat cu 39 de utilaje și niciun drum nu a fost închis circulației. De miercuri seară, de când ninsoarea căzut peste județ, au fost împrăștiate aproape 400 de tone de material antiderapant.
Pentru că va continua să ningă, polițiștii rutieri oferă câteva recomandări şoferilor, pentru o circulaţie preventivă: să aibă autovehiculul echipat cu pneuri corespunzătoare; să reducă viteza de deplasare şi mai ales în apropierea trecerilor pentru pietoni, iar în condiţiile unui carosabil acoperit cu zăpadă sau polei, să circule cu o viteză de maxim 30 km/h în localităţi şi 50 km/h în afara acestora; să-şi asigure o bună vizibilitate curăţând parbrizul, luneta şi geamurile laterale; înainte de a pleca la drum, să asigure buna funcţionare a ştergătoarelor de parbriz şi a sistemului de climatizare şi dezaburire; să folosească sistemul de iluminare-semnalizare pentru a vedea şi a putea fi văzuţi în trafic; să păstreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de vehiculul din față; să adopte permanent o conduită preventivă la volan, acordând o atenţie mult mai mare faţă de restul perioadei anului, când carosabilul este uscat.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ