BUZĂUL ARE CEI MAI MULȚI CULTIVATORI DE USTUROI DIN ȚARĂ

0
26

Programele demarate de Ministerul Agriculturii implementate și la nivelul județului au prins foarte bine la fermierii buzoieni. În cadrul Programului de stimulare a producției de usturoi, Buzăul este, și anul acesta, pe primul loc în țară. La acest moment, din cei peste 140 de beneficari ai programului au depus documentele 100 de fermieri, cea ce înseamnă aproximativ 190 hectare cultivate cu usturoi.
De la an la an se dubleză numărul fermierilor care aleg să cultive usturoi pe terenurile din județul Buzău. Și anul acesta agricultorii s-au arătat interesați de progamul Ministerului Agriculturii. Nu mai puțin de 3000 de Euro primesc cei care depun documentele la Direcția Agricolă Buzău care atestă cultura de usturoi.
Potrivit directorului Direcţiei Agricole, Cosmin Florea , subvenţia pentru culturile de usturoi va fi acordată anul acesta fermierilor care vor avea o producție de trei tone pe hectar. În plus, aceștia trebuie să îşi vândă marfă cu factură.
Fermierii care nu au depus documentele doveditoare culturii de usturoi sunt așteptați până pe data de 15 noiembrie la Direcția Agricolă Buzău pentru a beneficia de ajutoarele oferite de minister.
Iuliana Sârbescu/ Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ