BUZĂUL, ATRACTIV PENTRU MUNCITORII STRĂINI

0
14

Peste o sută de muncitori străini din state din afara Uniunii Europene au venit anul trecut să lucreze la Buzău. Cei mai mulţi provin din Turcia, Moldova, China. Numărul acestora a fost în creştere în 2020, faţă de anul anterior.
Buzăul a devenit atractiv pentru străini, inclusiv pentru cei care vin să muncească. Cel puţin aşa rezultă din datele Biroului pentru Imigrări care a prelucrat anul trecut peste o mie de cereri de şedere şi rezidenţă pe teritoriul României pentru persoane din state ale Uniunii Europene, dar şi din spaţiul extracomunitar. Principalele scopuri pentru care străinii au solicitat documente din partea autorităţilor de la Buzău sunt reîntregirea familiei şi angajarea în muncă. Au fost înregistrate peste 130 de cereri de eliberare a avizului de angajare.
“În ceea ce privește dreptul de ședere sau rezidență pe teritoriul României, în anul 2020, poliţiştii din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări – Biroul pentru Imigrări al judeţului Buzău, au asigurat managementul şederii pentru 1025 de persoane, dintre care 710 cetățeni străini din state terţe, cei mai mulţi din Turcia, Moldova, China şi 315 de cetăţeni ai Uniunii Europene, Spaţiul Economic European şi Confederația Elvețiană, majoritatea din Italia, Franța și Spania. Principalele scopuri pentru care străinii şi-au stabilit reşedinţa pe teritoriul României sunt conexe dreptului la unitatea familiei (…), angajare în muncă sau stabilirea domiciliului pe teritoriul ţării noastre. În aceeași perioadă, au fost înregistrate 134 de cereri pentru eliberarea avizelor de angajare privind încadrarea în muncă a cetățenilor străini”, se arată într-un comunicat de presă al Biroului pentru Imigrări Buzău.

Totodată, poliţiştii de imigrări au aplicat 12 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 3.400 lei, pentru nerespectarea prevederilor legislaţiei privind regimul străinilor în România. Controlul permanent asupra legalităţii şederii străinilor în ţara noastră, combaterea migraţiei ilegale şi a muncii nedeclarate sunt acţiunile prioritare ale poliţiştilor de imigrări.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ