Buzăul campion la usturoi

0
2

240 de hectare cultivate în anul 2021
Buzăul se află în topul județelor cultivatoare de usturoi cu 240 de hectare, a anunțat Direcția Agricolă. Nici nu este de mirare. Ministerul Agriculturii a prevăzut fonduri pentru susținerea unui astfel de program la cererea expresă a agriculturilor din Buzău iar ponderea cea mai mare din bugetul național a fost alocată tot aici.
Județul Buzău este cel mai mare producător și distribuitor de usturoi din România. O spun cifrele puse la dispoziție de către specialiștii Direcției Agricole. De la an la an, agricultorii au investit sume importante de bani iar în acest moment Buzăul reprezintă principalul furnizor de usturoi în întreaga țară.
Ministerul Agriculturii a pus la punct un program național de sprijin financiar pentru cei interesați să cultive usturoi. Inițiativa a venit la îndemnul agriculturilor din Buzău care au primit și cei mai mulți bani.
Programul de sprijin pentru culturile de usturoi va continua și în acest an, au precizat reprezentanții Direcției Agricole Buzău fiind unul de success.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ