BUZĂUL, CAPITALA RACHETOMODELISMULUI

0
208

Timp de nouă zile, Buzăul se va afla sub zodia zborului. Zeci de sportivi din toată lumea se vor întrece pe câmpul de la Spătaru în cadrul a două evenimente sportive de mare anvergură: Cupa Mondială de Rachetomodele și Campionatul European de Rachetomodele. Federația Română de Modelism, alături de Primăria și Consiliul Local Municipal cu sprijinul Ministerului Tineretului și Sportului organizează Campionatul European de Rachetomodelism, în perioada 24-30 august, pe aerodromul de la Costești. Vor fi prezente 19 țări participante și peste 200 de sportive, în cadrul a două categorii de vârstă și 16 competiționale.
Festivitatea de deschidere va avea loc sâmbătă, pe Calea Eroilor din Buzău. Autoritățile buzoiene adresează tuturor buzoienilor invitația de a participa la evenimente.
La cele două întreceri vor participa 319 sportivi din 19 țări. România va avea mai mulți sportivi însciși în competiție, care vor încerca să facă o figură frumoasă și să obțină medalii.
Locul desfășurării celor două evenimente este câmpul situat între localitățile Spătaru și Gomoești. ,,Campionatul European de Rachetomodele” este cea mai importantă competiție continentală de rachetomodele și va fi urmată, anul viitor, de Campionatul Mondial, care se va desfășura tot la Buzău, în luna august.

Denisa Irimia/ Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ