BUZĂUL, GAZDĂ PENTRU EVENIMENTE INTERNAȚIONALE

0
105

Timp de nouă zile, Buzăul se va afla sub zodia zborului. Zeci de sportivi din toată lumea se vor întrece pe câmpul de la Spătaru în cadrul a două evenimente sportive de mare anvergură: Cupa Mondială de Rachetomodele și Campionatul European de Rachetomodele.Cele două evenimente sunt organizate de Federația Română de Modelism în parteneriat cu Ministerul Tineretului și Sportului și Primăria municipiului Buzău. Festivitatea de deschidere va avea loc sâmbătă, 24 august 2019, pe Calea Eroilor din Buzău. La cele două întreceri vor participa 319 sportivi din 19 țări, precum Germania, Bulgaria, România, Elveția, Statele Unite ale Americii sau Italia. Buzăul va fi reprezentat de sportivi titrați, ce au reușit să obțină rezultate remarcabile la competițiile interne și internaționale. Din lotul național de seniori vor face parte Alex Guzu, Ciprian Ene, Gabriela Lăutaru și Mariana Bucuroiu, în timp ce lotul de juniori va fi compus din Ionuț Cimacenco și Adelina Vlad.
Cupa Mondială de Rachetomodele „Buzău Cup” este programată să se desfășoare între 21 și 23 august, în timp ce Campionatul European de Rachetomodele va avea loc între 24 și 30 august. Locul desfășurării celor două evenimente este câmpul situat între localitățile Spătaru și Gomoești.
Probele de concurs se vor desfășura zilnic, în intervalele 08:30 – 13:00 și 14:00 – 18:30. Festivitatea de închidere va avea loc pe 30 august 2019, la ora 18:00, în amfiteatrul din Parcul Tineretului.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ