Buzăul înconjurat de un inel metropolitan

0
59

Coordonatorii noului P.U.G al municipiului Buzău iau în calcul o autostradă și un aeroport
Municipiul Buzău ar putea fi înconjurat de un unel metropolitan, potrivit coordonatorilor care au lucrat la noul Plan Urbanistic General. Specialiștii care s-au ocupat de întocmire hărților administrative iau în calcul creșterea valorilor de trafic în contextul în care în viitorul apropiat lucrările de construcție care au loc pe Autostrada A7 se vor finaliza. Tot în apropierea orașului, la Boboc ar putea lua naștere un aeroport civil.
Inelul Metropolitan ar urma să fie format din drumuri municipale și județene. Vor exista în total șase inele, printre ele și un inel periurban care va urma să preia traficl greu.
Celelalte patru, Inelul Median, cel Orbital, Inelul Istoric și Inelul Zona Consoliodată vor avea o deosebită importanță atât în planul circulației cât și din punct de vedere economic. P.U.G.-ul și Regulamentul Local de Urbanism (R.L.U.) sunt acte ale administrației publice locale, utilizate pentru probleme legate de amenajarea şi dezvoltarea urbanistică a localității. Planul Urbanistic are caracter strategic de dezvoltare a localității pe termen scurt, mediu și lung urmând să fie corelat cu bugetul şi programele de investiții publice. P.U.G.-urile se actualizează periodic, la maxim 10 ani și prin ele sunt identificate acele zone pentru care se pot institui reglementări ce nu pot fi modificate prin planuri urbanistice zonale sau prin planuri urbanistice de detaliu şi de la care nu se pot acorda derogări.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ