Buzăul, la mijlocul clasamentului privind șomajul

0
16

În anul 2022 se așteaptă o scădere a numărului celor fără un loc de muncă
Județul Buzău s-a aflat pe un nefericit loc I privind rata șomajului în debutul anului 2021 iar primele zile ale anului 2022, au însemnat o revenire spre mijlocul clasamentului. Specialiștii în resurse umane cred că pe parcurul acestui an tendința numărului de șomeri va fi în scădere, pe fondul unui număr din ce în ce mai mare de angajări.
Anul 2021 a debutat cu o situație dezastruoasă pentru județul Buzău, în ceea ce privește rata șomajului. Efectele măsurilor luate de către autorități pe fondul pandemiei, care s-au reflectat în mediul economic au contribuit cu vârf și îndesat la creșterea numărului de șomeri. Angajații din HORECA au rămas rând pe rând fără locul de muncă iar criza financiară a afectat și celelelte ramuri economice. Ulterior, relaxarea măsurilor a determinat reluarea unor activități care au condus la scăderea ratei șomajului.
În anul 2022, sunt de părere specialiștii din domeniul resurselor umane, va continua trendul de scădere al șomerilor pe fondul unui număr din ce în ce mai mare de angajări.
Parcul industrial al județului Buzău s-a dezvoltat și caută din ce în ce mai mulți angajați, au precizat reprezentanții Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Buzău.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ