BUZĂUL, ORAȘ CIRCULAR

0
269

„Buzău- Oraș circular 2030” s-a intitulat întâlnirea desfășurată, miercuri, la Primărie. Workshop-ul propus de Primărie, în parteneriat cu Institutul pentru cercetări în economie circulară și mediu, a adus în prim plan elaborarea unui plan de strategie privind tranziția de la economia liniară la economia circulară a orașului Buzău.
Primăria Buzău a găzduit, miercuri, un work-shop cu tema Buzău- oraș circular. Proiectul vizează crearea unei strategii care va susține trecerea de la economia liniară la economia circulară a municipiului Buzău, prin implicarea tuturor actorilor reprezentativi. La întâlnire au fost prezenți oameni de afaceri, autorități publice, ONG-uri, dar și simpli cetățeni, fiecare oferind un punct de vedere cu privire la direcțiile viitoare pe care ar trebui să se focuseze orașul pentru a putea adopta principiile de funcționare a unui oraș circular până în 2030.
Proiectul a reunit în incinta Primăriei o serie de factori reprezentativi, dar și buzoieni dornici de-a se implica în discuțiile purtate. Acestea s-au concentrat în jurul cercetării din mai multe sectoare- cheie, precum construcții, bunuri de larg consum, fluxuri agroalimentare și verzi și reciclare, care ar trebui să contureze o serie de direcții pe care să se concentreze orașul pentru a funcționa drept un oraș circular. De asemenea, prin aceste discuții deschise s-au identificat probleme de interes socio-cultural, economic și de mediu.
Accentul în discuțiile purtate a fost pus pe problemele de mediu. Iar din auditoriu s-au ridicat voci ce au pus la îndoială rezultatul pe care-l pot aduce aceste discuții, rezultat pe baza faptelor, nu numai pe baza unor vorbe. Întrebat de sprijinul concret din partea unor instituții precum Primăria sau Inspectoratul Școlar Județean, răspunsul primarului a venit ca o cerință de soluții concrete.
Practic, în cadrul întâlnirii de la Primărie s-au analizat principalelor probleme ale orașului pentru a se arăta unde sunt necesare intervenții în vederea soluționării acestora, în special a reducerii deșeurilor și impactului acestora asupra mediului.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ