BUZĂUL PRIMEŞTE BANI PENTRU INVESTIŢII! Sute de milioane de lei pentru şcoli, drumuri şi reţele de canalizare

0
67

Judeţul Buzău va beneficia, în exerciţiul financiar 2017 – 2020, de 747 de milioane de lei prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală II. Fiecare comună va primi o alocaţie de la bugetul de stat necesară pentru realizarea unor investiţii, cele mai multe în domeniul învăţământului şi în dezvoltarea reţelelor de apă-canal. Anunţul a fost făcut de vicepremierul Marcel Ciolacu, preşedintele PSD Buzău, pe pagina sa oficială de Facebook.
SURSA FACEBOOK MARCEL CIOLACU
“Am promis, am făcut! Aproape 750 de milioane de lei vor ajunge până în anul 2020, prin programul PNDL II, în județul Buzău. Sunt 131 de proiecte care vor fi finanțate prin acest program: de la modernizare de școli, creșe, grădinițe și unități sanitare, la sisteme de apă și canalizare, reabilitare de drumuri și rețele de iluminat public. Sunt proiecte importante care vor schimba definitiv imaginea județului nostru și vor face viața buzoienilor mai bună, indiferent că trăiesc într-o localitate care are un primar social-democrat sau din opoziție. Interesul public este singurul care contează cu adevărat!”
Marcel Ciolacu a dezvăluit, în anunţul redactat pe pagina de socializare, faptul că în Buzău va prinde contur în cele din urmă şi un proiect de suflet.

SURSA FACEBOOK MARCEL CIOLACU
Personal, mă bucură în mod special un proiect al meu de suflet: modernizarea Colegiului Național ”Mihai Eminescu” din Buzău, o clădire monument istoric, cu aproape 100 de ani de tradiție. Iar același lucru se va întâmpla și în cazul Colegiului Naţional ”Alexandru Vlahuță” din Râmnicu Sărat, un alt edificiu încărcat de istorie care avea nevoie de reabilitare.
Consiliul Judeţean Buzău este beneficiarul a două proiecte în valoare de 178 milioane de lei finanţate prin PNDL II. Este vorba despre cel referitor la modernizarea drumului judeţean dintre judeţul Vrancea – Bisoca – Sarulesti şi Vintila Voda alături de cel privind reabilitarea DJ Cozieni – Bozioru – Brăeşti.
Peste 130 de proiecte vor prinde contur în perioada următoare.
Comunele care primesc cea mai mare finanţare pe Programul Naţional de Dezvoltare Locală II sunt Smeeni şi Zărneşi, cu câte 20 de milioane de lei fiecare, iar la capătul opus se află comuna Râmnicelu cu 191.000 de lei.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ