BUZĂUL SE APROPIE DE 100 DE CAZURI

0
971

Conform datelor Direcției de Sănătate Publică, în județul Buzău au mai fost confirmate 12 cazuri de infectare cu COVID-19. Jumătate dintre aceşti pacienţi provin din cartierul Poştă. Numărul total de cazuri pozitive la nivelul județului a ajuns la 95.
Șase dintre cele 12 noi cazuri confirmate de coronavirus, provin din focarul identificat în cartierul Poștă: trei copii cu vârste cuprinse între 4 luni și 6 ani și trei adulți cu vârste cuprinse 24 și 35 ani. Potrivit Prefecturii, doi dintre pacienți au prezentat simptomatologie și au fost internați şi izolaţi la Spitalul Judetean de Urgență Buzău – Secția Pneumoftiziologie.
Ceilalți patru pacienți prezintă afecțiuni cronice, iar testarea s-a efectuat în conformitate cu metodologia Institutului Național de Sănătate Publică cu privire la algoritmul de testare. Toți pacienții sunt, în prezent internați la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat. Anchetele epidemiologice sunt în curs de desfășurare pentru stabilirea măsurilor ce se impun și stabilirea tuturor contacților. Situaţia epidemiologică la nivelul judeţului Buzău indică faptul că 249 persoane se află în carantină instituționalizată. Alte 238 de persoane sunt izolate la domiciliu.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ