Buzăul și blestemul lăcustelor

0
5

Ce spun specialiștii despre o posibilă invazie
Imagini apocaliptice în județul Tulcea. Sute de hectare de porumb au fost invadate de lăcuste. În zborul lor, roiurile înnegresc cerul și apoi se aștern precum păturile peste culturile oamenilor, distrugându-le. Specialiștii Direcției Agricole sunt de părere că și la Buzău seceta ar putea favoriza apariția unor astfel de fenomene dar deocamdată nu există un pericol real.
Roiuri întregi de lăcuste au distrus zeci de hectare de culturi agricole în localitatea Greci din județul Tulcea. Imaginile apocaliptice au condus la întrunirea de urgență a autoriților locale în vederea stabilirii unor măsuri care să vină în sprijinul fermierilor. Situația a atras atenția și specialiștilor de la Buzău. Seceta este factorul favorizat al apariției unor astfel de fenomene motiv pentru care Direcția Agricolă monitorizează cu atenție situația din teren.
Cu toate acestea însă nu există la acest moment un pericol în județul Buzău.
În schimb seceta a făcut prăpăd și la Buzău. La acest moment echipele Direcției Agricole alături de fermieri încearcă să stabilească exact pagubele, în perspectiva în care Guvernul va aloca despăgubiri.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ