BUZĂUL SUB COD ROȘU! IATĂ DRUMURILE NAȚIONALE ȘI JUDEȚENE BLOCATE

0
106

Cod roșu de viscol instituit azi de Administrația Națională de Meteorologie a pentru sud-estul și nord-estul județului Buzău. Din cauza vântului care a bătut în rafale cu viteze de peste 85km/h, zăpada a fost puternic viscolită și troienită iar vizibilitate redusă spre zero. În județ, problemele au apărut încă de azi-noapte. Din acest motiv autoritățile s-au întrunit de dimineață pentru a discuta asupra măsurilor ce trebuiesc luate pe timpul Codului Roșu dar și pentru a trece în revistă evenimentele produse în zori. Ședința Comitetului pentru Situații de Urgență a fost întreruptă de două telefoane. Prefectul Aurelia Mitrea a fost sunat de către Carmen Dan, ministrul de Interne, iar Emanoil Neagu, președintele Consiliului Județean, a răspuns la telefon primului ministru, Sorin Grindeanu. Cei doi au fost întrebați despre situația de la Buzău și măsurile întreprinse.
Pe tot parcursul nopții cetățenii surprinși în trafic de viscol au fost ajutați pentru a ajunge teferi acasă.
Totodată pe sistemul 112 au fost primite 12 apeluri de urgență ce semnalau blocajul în trafic a unui număr de 25 de autovehicule, pe raza localități Oreavu. Printre ele și un autocar cu 26 de persoane. Au trebuit rezolvate și probleme medicale.
Pentru a preîntîmpina blocaje majore în trafic încă de dimineață autoritățile au luat măsura închiderii unor tronsoane de drumuri naționale.
Totodată, s-a luat măsura închiderii circulaţiei şi pe trosonul de drum DN2E85 între localităţile Buzău – Urziceni şi restricţionării circulaţiei pe DN10 Buzău – Braşov pentru vehiculele de peste 7,5 tone. Pe DN1 B Buzău – Ploiești s-a impus o restricție pentru vehiculele de peste 3,5 tone.
În același timp viscolul a distrus rețelele de curent electric din mai multe localități. Au fost afectați în jur de 5000 de abonați din Buda, Padina, Luciu, Largu, Ramnicelu, Puiești și Merei.
Nici pe drumurile județene nu s-a circulat mai bine. Mai multe tronsoane au fost blocate tocmai pentru a preîntîmpina producerea unor situații nefericite.
Printre drumurile județene închise se numără DJ 203D Buzău – Maxenu – Smeeni, DJ 204 D Maxenu – Țintești, DJ 102I Smârdan – Mitropolia, DJ 202 Rm. Sărat – Puiești, DJ 202C Puiești – Bălești, DJ 2016 Puiești – Lunca – DN22. Tot închise au fost și drumurile județene Cilibia – Pogoanele, Caragele – Largu, Rușețu – Brăila, de la Florica pînă la intersecția cu DN2 E85, 102H Pitulicea – Amaru – Pogoanele – Glodeanu Siliștea și 203 I Caragele – Cotorca. Pe drumurile județene s-au acționat cu 10 utilaje de deszăpezire și au fost folosite peste 120 de tone de material antiderapant.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ