BUZĂUL, SUB ZĂPADĂ

0
86

Codul galben a adus căderi mari de zăpadă, la Buzău. Viscolul și precipitațiile au creat și probleme, în special pe timpul nopții. Pe un drum național au fost impuse restricții de tonaj și două șosele județene au fost blocate timp de câteva ore. În continuare, pe drumurile din județ se circulă în condiții de iarnă.
Prima cădere mai serioasă de zăpadă de la Buzău a creat și primele probleme, mai ales în zona de câmpie a județului. Din cauza viscolului și a depunerii unui strat consistent de zăpadă pe carosabil, în cursul nopții s-a dispus impunerea restricției de 3,5 tone pe Drumul național 22 Râmnicu Sărat- Brăila. Drumarii au intervenit astfel încât vineri dimineață restricția de tonaj a fost ridicată.
De altfel, în cursul nopții, pe tronsoanele de drum național administrate de Secția de Drumuri Naționale Buzău s-a intervenit cu 50 utilaje și s-au împrăștiat 300 tone de sare.
Probleme au fost în schimb pe unele drumuri județene. Trei mașini cu 10 oameni au fost blocate aproape o oră jumăte în zona Rușețu, pe DJ 214A. De asemenea, DJ 220 a fost blocat între Boldu și Ghergheasa din cauza unui autobuz care a derapat.
În autobuz erau doi călători care au fost preluați de poliție.
Zăpadă și vântul puternic au afectat și rețelele de electricitate. Locuitorii din patru comune au stat aproape o zi întreagă făcă curent electric până când muncitorii au reușit să depisteze și să remedieze avariile.
Potrivit situației operative, pe drumurile județene s-a acționat cu 45 de utilaje și s-au împrăștiat 431 t de material antiderapant. În continuare, pe drumurile din județ se circulă în condiții de iarnă. Șoferii sunt rugaţi să circule prudent, să adapteze viteza la condiţiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiţii de iarnă şi să se informeze în prealabil cu privire la condiţiile de trafic din zonele tranzitate.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ